Peder Palmstierna

Peder Palmstierna

Bild Pederhar en bred bakgrund inom politik och media.

Inriktning

Med sin bakgrund inom bostadssektorn har Peder Palmstierna för närvarande flera uppdrag om bostadspolitik och byggande. För Malmö stad skrev han rapporten Bostadsfrågan och Malmö med 53 förslag till statliga åtgärder. Han var också delförfattare till en rapport för PRO om bostäder. Andra uppdrag är att hålla i medierelationerna för intresseorganisationer, strategi och media för ett amerikanskt fackförbund. Peder tar sig gärna an uppdrag inom strategisk rådgivning, utredningar och medierelationer.

Bakgrund

Peder Palmstiernas har varit aktivist, journalist, projektledare, presschef, informationschef, PA-ansvarig, EU-ansvarig, lobbyist, pressekreterare och författare.

Som journalist arbetade han inom alla möjliga genrer och gjorde bland annat reportageresor till USA med inriktning på samhälle och arbetsliv, på nyhetsredaktioner och som frilans för Sveriges Radio och en rad uppdragsgivare.

Från 1990 arbetade Peder Palmstierna på Hyresgästföreningen med kommunikation i olika egenskaper. Som informationschef i ett skede när föreningens utåtriktade kommunikation växte starkt, som presschef medverkade han själv ofta i media och gav stöd och medieträning till ordföranden och andra medarbetare. En viktig del av arbetet var att ha kontakt med journalister och se till att få fram nyheter och rapporter som intresserade nyhetsmedier. I en tid när striden stod hård om marknadshyror och allmännyttans framtid var Peder ansvarig för riksorganisationens påverkansarbete och  samordnade arbetet i hela organisationen, tog fram strategier, ledde kampanjer samt utbildade anställda och förtroendevalda i påverkansarbete samt träffade politiker. När det hettade till kring en EU-anmälan om otillåtet statsstöd och en statlig utredning såg Peder som EU-ansvarig till att få fram utredningar och underlag som vände frågan. På hans initiativ inrättade den internationella hyresgäströrelsen en representation i Bryssel.

Under åren 2008-2011 arbetade Peder Palmstierna på Socialdemokraterna med  mediekontakter. Han samarbetade då med en rad företrädare som Ylva Johansson, Urban Ahlin, Morgan Johansson, Thomas Bodström, Peter Hultqvist med flera.

Under åren 2011-2013 var Peder Palmstierna medlem i nätverket Rådhusgruppen City.

Kunder

Sveriges Träbyggnadskansli, Trä- och Möbelföretagen, GS-facket, International Brotherhood of Teamsters, Byggnads, PRO, KK-stiftelsen, Malmö Stad

 

Kontakt

+4670-610 38 55

peder.palmstierna@vostra.se

Kommentera